Met meer dan 37400 bedrijven de grootste automotive bedrijvengids. Alle bedrijven die affiniteit hebben met deze branche op een unieke website. Snel en eenvoudig navigeren en in drie stappen resultaat. Altijd vinden wat je zoekt!          Automotive4all.nl. Meer heeft u niet nodig!

Rubrieken

Hoe werkt zoeken binnen de "Rubrieken"


Stap 1
- Klik op één van de Rubrieken bijvoorbeeld "Autobedrijven".
Een nieuwe pagina met subrubrieken wordt weergegeven om uw zoekopdracht te verfijnen (zie foto hieronder)
Stap 2
- Klik op één van de subrubrieken en vink een categorie aan.
               U kunt uw zoekopdracht verfijnen door meerdere categorieën in verschillende subrubrieken aan te vinken. (zie foto hieronder)

Bij elke categorie die u aanvinkt verschijnt automatisch de adressenlijst van de bedrijven die aan uw zoekopdracht voldoen.
(zie foto hieronder)


Stap 3
- Klik op een bedrijfsnaam en u vindt alle gegevens en informatie over dit bedrijf. (Zie foto heironder)
 
Direct zoeken op
Wilt u niet op rubrieken zoeken dan kunt u ook in één van de lege velden direct zoeken op trefwoord, plaats, provincie of postcode.
Deze velden vindt u bovenaan de pagina. (Zie foto hieronder)Uitleg

Onder de aandacht

Autobanden van de toekomst

Gepubliceerd op: 14-06-2013


In 1888 vond John Boyd Dunlop de band gevuld met lucht uit. Voorheen waren banden nog massieve objecten: erg zwaar en behoorlijk oncomfortabel. De gebroeders Michelin dachten vervolgens in 1889 het kunstje met de luchtband ook te kunnen en mengden zich in de concurrentie. Qua uiterlijk is er sindsdien niet veel veranderd aan autobanden: rond, zwart, rubber. Aan de band is echter genoeg veranderd en in de toekomst kunnen we genoeg veranderingen verwachten. Genoeg reden voor www.welkeautobanden.nl om de meest recente veranderingen op te sommen en veranderingen waarvan we verwachten (of hopen) dat ze komen.

Europese wetgeving

We weten dat er gradaties zijn in hoe zuinig elektronische apparatuur is en dat fabrikanten van bijvoorbeeld koelkasten en wasmachines verplicht zijn om hun producten van een milieulabel te voorzien. Sinds 2012 geldt dit echter ook voor autobanden. Fabrikanten moeten nu autobanden voorzien van een label waarop staat hoe lang de remweg op een nat wegdek is, wat de rolweerstand is en hoe luidt het afrolgeluid is. Zo is het ook voor de kopers van autobanden tegenwoordig mogelijk om energiebesparend bezig te zijn!

Daarnaast moeten vanaf 2012 alle nieuwe auto’s voorzien zijn van een elektronische bandenspanningcontrole. Ook zijn verschillende fabrikanten aan het experimenteren met een speciale chip die in de autoband gemonteerd wordt. Deze chip meet elementen als luchtdruk, belasting en slijtage. De elektronica gaat dus ook met de tijd mee!

Goodyear Optigrip: een band in een band

We weten dat hoe meer je met een auto rijdt, hoe meer een band slijt en hoe meer slijtage, des te minder een band presteert. Met het rubber slijt namelijk het profiel van een band af en dat profiel zorgt juist voor het weggedrag van een band. Bij Goodyear  hebben ze daar iets op verzonnen: de Optigrip. Deze hightech autoband heeft onderhuids een tweede, extrastevige rubberlaag waarin een reserve profiel in verborgen zit. Als de eerste laag rubber is afgesleten komt deze laag te voorschijn en neemt de nieuwe profiellaag de taak van de eerste laag over.

Verwachte veranderingen

Autobanden kunnen een uiterst belangrijke rol spelen bij het verminderen van het brandstofgebruik van auto’s. Omdat bij consumenten duurzaamheid steeds belangrijker wordt, ligt bij bandenfabrikanten en wetenschappers daarom tegenwoordig de nadruk op de ontwikkeling van nog zuinigere autobanden. De rolweerstand van banden slurpen namelijk ongeveer een derde van de in de motor omgezette energie op. Genoeg winst te behalen!

Tegenwoordig zijn autobanden nog een mengsel van rubber en roet. Roet zorgt ervoor dat een autoband steviger wordt, maar het verhoogt de rolweerstand en het is slecht voor het milieu. Daarom zijn ingenieurs bezig met het zoeken naar alternatieven voor roet. Op het moment lijkt silica een goede kanshebber te zijn om roet te gaan vervangen, maar veel onderzoek op dit punt is nog nodig. Wij hopen op snel succes, want testen wijzen uit dat silica de rolweerstand van banden met 30% kan verminderen!

Bron: Autobanden.nl

Data-integratie en automatisering hoog op agenda van marketeers

21-09-2017IJSSELSTEIN – De integratie van data vormt de grootste uitdaging op marketinggebied binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Dit blijkt uit onderzoek van data-driven marketingbureau 2bMore. Met name retailers, uitgeverijen en media- en evenementenbureaus namen deel aan het onderzoek. Het data-driven marketingbureau uit IJsselstein ondervroeg in de ... Lees meer

RotaLED Compact: robuuste LED flitslamp zorgt voor een sterk waarschuwingseffect

21-09-2017HELLA introduceert nieuwe LED flitslampen voor landbouw- en bouwmachines evenals gemeentelijke voertuigen RotaLED Compact is tot nu toe de laagst geprijsde LED flitslamp binnen het HELLA-assortiment Nieuwegein, September 2017. De licht- en elektronica-expert HELLA introduceert de RotaLED Compact, de LED-opvolger van de bestaande halogeen zwaaila... Lees meer

Imbema Rhiwa Schuurtechniek introduceert de Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine

21-09-2017De Mirka DEOS is een compacte en zeer lichte elektrische vlakschuurmachine met 3 mm uitslag. Deze vlakschuurmachine heeft een krachtige borstelloze motor met laag trillingsniveau waardoor er eenvoudig en snel een mooi schuurresultaat behaald kan worden. Schuren van reparatieplekken Met de nieuwe Mirka DEOS elektrische vlakschuurmachine kunnen pl... Lees meer

Overlander breidt hefbruggen met Mercedes fabriekshomologatie uit

29-08-2017Overlander BV uit Zeewolde, al ruim 30 jaar een vertrouwd adres voor werkplaatsinrichting levert al enkele jaren Ravaglioli hefbruggen met een Mercedes Benz fabriekshomologatie. Mercedes Benz stelt specifieke presentatie eisen aan apparatuur waar kwaliteit hoog in het vaandel moet staan. De nieuwe reeks Ravaglioli hefbruggen bestaande uit 2-kolo... Lees meer